شرکت پیورآکوآ

سیستم‌های آب شیرین کن و تصفیه فاضلاب

سیستم‌های آب شیرین کن و تصفیه فاضلاب

دسته بندی‌

فیلتر شنی (Sand filter) یا صافی شنی
قیمت فیلتر شنی، کربنی و سختی گیر مخزن فیلترهای FRP و تجهیزات مرتبط ​| ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
شرح محصولسایز/ ابعاد(اینچ)قیمت (تومان)
مخازن فیلتر FRP14 *651,800,000
مخازن فیلتر FRP16*657,140,000
مخازن فیلتر FRP18*6512,840,000
مخازن فیلتر FRP21*624,380,000
مخازن فیلتر FRP24*726,780,000
شیرآلات اتوماتیک27,644,000
شیرآلات اتوماتیک12,640,000
شیرآلات اتوماتیک3/41,932,000
شیرالات دستی22,280,000
شیرآلات سختی گیر اتوماتیک28,580,000
شیرآلات سختی گیر اتوماتیک13,480,000
شیرآلات سختی گیر دستی21,956,000
شیرآلات سختی گیر دستی1672,000
شیرآلات سختی گیر دستی3/4300,000
سیلیس1-3 mm3,000
سیلیس4-7 mm4,800
سیلیس8-12 mm3,120
کربنجاکوبی108,000

سر فصل مطالب

فیلتر شنی (Sand filter) یا صافی شنی یکی از رایج‌ترین روش‌های فیلتراسیون فیزیکی آب به‌شمار می‌رود. از مزایای این روش می‌توان به سرعت بالای فیلتراسیون، فضای کم، هزینه نگهداری پایین و… اشاره کرد. فیلتر شنی تصفیه آب جهت فیلتر کردن و زلال‌سازی آب به روش فیزیکی برای حذف املاح معلق یا مخلوط در آب به‌کار برده می‌شود. تصفیه آب با این روش یکی از فرایندهای تصفیه آب است که با استفاده از طبیعت متخلخل یک لایه ماسه انجام می شود و ذراتی که در آب موجود هستند را به دام می‌اندازد. فرایندهای بیولوژیکی دیگری نیز در این فیلتر رخ می‌دهد که منجر می‌شود تا مواد بیشتری از آب جدا شوند.

فیلتر شنی تصفیه آب صنعتی

فیلتر شنی تصفیه آب صنعتی یا sand filter ro plant اولین مرحله در تصفیه آب صنعتی به‌منظور از بین بردن ذرات معلق جامد موجود در آب است.

انواع فیلتر شنی

• فیلتر شنی جریان بالا
• فیلتر شنی سریع یا گرانش
• فیلتر شنی آهسته
• فیلتر شنی تحت فشار

از سه این نوع فیلتر شنی نام برده در تصفیه اب سراسر جهان استفاده می‌شود.
برای استفاده از روش فیلتر شنی سریع یا گرانشی و با جریان رو به بالا، نیاز است از مواد شیمیایی فلوکولانت استفاده شود. تا بتواند مؤثر واقع شود. در حالی که با استفاده از فیلتر شنی آهسته می‌توان آب بسیار با کیفیتی تولید کرد که بدون طعم و بو است. این فیلتر ۹۰% از عوامل بیماری‌زا را بدون نیاز به مواد شیمیایی تصفیه می‌کند.
فیلتر شن علاوه بر این که در تصفیه‌خانه‌های بزرگ استفاده می‌شود، می‌تواند در تصفیه‌خانه‌های مسکونی نیز مورد استفاده قرار گیرد. زیرا این فیلترها از موادی ساخته شده‌اند که در دسترس مردم است.

فیلتر شنی چیست؟

 
 از فیلتراسیون شنی در تصفیه آب‌های زیرزمینی استفاده می‌شود تا آهن محلول را از بین ببرد. منگنز و آهنی که در آب‌های زیرزمینی وجود دارند، توسط هوادهی اکسید می‌شوند و لکه‌هایی را تشکیل می‌دهند که در فیلتر شنی قرار می گیرند. پس از مدتی این فیلتر از ذرات اشباع شده و لازم است تمیز شود تا از از انسداد کامل آن جلوگیری شود.
 فیلترهای شنی به‌راحتی با آب و هوا مورد شستشو قرار می‌گیرند. از Sand filter یا فیلتر شنی به‌عنوان یکی از مؤثرترین روش‌های تصفیه آب، یاد می‌شود.

این فیلترها در کف نازل، یا در قسمت بالای سیستم زهکشی قرار می‌گیرند تا آب فیلتر شده به‌راحتی خارج شود. آب خام پیش از تصفیه وارد فیلتر می‌شود و در آن جریان می‌یابد. پساب آن نیز از طریق سیستم زهکشی در قسمت پایین آن تخلیه می‌شود.
 
استفاده از فیلتر شنی در مقیاس‌های بزرگ نیز سیستم‌ خاصی برای توزیع یکنواخت آب در فیلتر، دارند. معمولا علاوه بر این فرایند، یک سیستم توزیع نیز در این سیستم‌ها استفاده می‌شود که جریان هوا را کنترل می‌کند. این عمل از جاری شدن مقدار زیادی آب در مناطق خاص، جلوگیری می‌کند.

رسیدن فیلتر شنی:

در ابتدای کار فیلتر،  مقداری از ذرات را به خود جذب می‌کند و هم‌زمان با افزایش ذرات جذب شده، بازدهی آن در محیط افزایش می‌یابد. در اصطلاح به این فرایند، رسیدن فیلتر می‌گویند.
در طول این فرایند ممکن است آب معیارهای کیفیتی مورد نظر را کسب نکند، از این رو باید مجددا فیلتر شود.  فیلتر شنی از زمانی که راندمان جذب آن بالا رفته تا زمانی که به طور کامل پر شود، قابلیت استفاده خواهد داشت. هنگامی که همه حفره‌های فیلتر پر شد، می‌توان با بازسازی کردن آن، دوباره از فیلتر شنی تصفیه آب استفاده کرد.
در طول احیای دوباره، مواد جامد انباشت شده در حفره‌های فیلتر جدا می‌شوند. و از آب و هوا برای بازسازی سیستم فیلتر استفاده می‌شود،  در این زمان این مواد به عقب پمپ می‌شوند.بنابراین باید فاضلاب تولید شده را دور ریخت. زمان شستشوی برگشتی، مقدار کدورت در پشت فیلتر شنی تعیین می‌شود که این مقدار نباید بیشتر از بیشینه مقدار تعیین شده، باشد.
 
فیلتر شنی چیست؟

برنامه‌های کاربردی فیلتر شنی

• تصفیه آب زیر زمینی
• پیش تصفیه تجهیزات ضدعفونی‌کننده
• فیلتراسیون آب مخزن
• آماده‌سازی برای اولترافیلتراسیون و میکروفیلتراسیون
• فیلتراسیون استخر شنا (فیلتر شنی استخری)
• سیستم‌های بازیابی آب
• سیستم‌های آبیاری
• فرایندهای خنک‌کننده آب

مفهوم تصفیه فیلتر شنی

فیلتر شنی در اصل نوعی فیلتر حفره‌دار است که مواد جامد را از مایعات جدا می‌کند. این فیلتر به دو نوع تقسیم‌بندی می شود:
  • فیلتر شنی عمق، که از آن در محیط‌هایی که فیلتر متخلخل است و ذرات درون حفره‌ها به دام می‌افتند استفاده می‌شود.
    البته نمونه‌های مختلفی از این نوع فیلتر وجود دارد که برخی از آن‌ها از مواد فیبری و برخی دیگر از مواد دانه‌ای ساخته شده‌اند. این نمونه از فیلترهای شنی برای جداسازی مقادیر اندک( ۱۰ قسمت در میلیون یا ۱۰ گرم در هر مترمکعب) و مواد جامد ریز( ۱۰۰ میکرومتر) از محلول‌های آبی، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • فیلتر شنی سطح، این فیلتر ذراتی که بر روی سطح قابل نفوذ آن به دام می‌افتند و تمام جامدات موجود در آب را به راحتی حذف می‌کند.

مکانیسم جذب مواد جامد ریز

از آن‌جایی که فیلترهای شنی دارای حفره‌های زیادی هستند، امکان گرفتن ذرات معلق بیشتر موجود در اب، وجود دارد. هنگامی که مایع از شن عبور می‌کند، از این ساختارهای حفره‌ای شنی رد می‌شود و دانه‌های معلق و ذرات ریز خود را درون حفره‌ها به‌جای می‌گذارد.
فیلتر شنی تصفیه آب، قادر است توسط چندین مکانیسم، فرایند تصفیه را انجام دهد. از جمله آن‌ها می‌توان به فرایند برخورد مستقیم اشاره کرد.
 

برخورد مستقیم:

در این مکانیسم، آب به‌طور مستقیم از فیلتر شنی رد می‌شود. در صورتی که بار سطحی شن منفی یا مثبت باشد، جامدات به سمت بارهای غیرهمنام خود جذب می‌شوند. بنابراین در طی این فرایند، کنش‌های یونی حذف می‌شوند. گاهی اوقات این حذف توسط بار ذرات صورت نمی‌گیرد و ذرات در دام حفره‌ها می افتند. عامل این مکانیسم فیلتر شنی نیروی واندروالسی است. در نهایت این فیلتر ذرات جامد موجود در آب را به خود جذب می‌کند و پس از مدتی ظرفیت خالی خود را از دست می‌دهد. لازم است برای استفاده دوباره، این ذرات جامد از فیلتر شن جدا شوند.
 
انواع فیلتر شنی
 

طراحی فیلترهای شنی تحت فشار:

دانه‌های شن ریز سطح بیشتری در فیلتر را فراهم می‌کنند اما برای انتقال مایعات در بستر، نیاز به پمپاژ بیشتری دارند. طبق یک قاعده کلی، در فیلتر شنی تحت فشار، بیشتر از دانه‌هایی با سایز بین ۰.۶ تا ۱.۲ میلی‌متر استفاده می‌کنند.
البته ممکن است برای کاربردهای تخصصی از اندازه‌های دیگری نیز استفاده کنند. ذرات بزرگتر ( ۱۰۰ میکرومتر) تمایل دارند تا منافذ را مسدود و آن را به فیلتر سطحی تبدیل کنند و این مسئله برای این نوع فیلتر شنی مشکل‌ساز است.
به‌منظور رفع این مشکل از دانه‌های بزرگ‌تر شن در فیلتر استفاده می‌شود. حداکثر سرعت جریان در فیلترهای شنی، فشار ۹ متر مکعب در ساعت است. نکته اصلی در طراحی این نوع فیلترهای شنی، اطمینان از توزیع درست مایعات در بستر آن است. بدین معنی که هیچ مسیر بهتری برای مایع وجود نداشته باشد که شن‌ها در آن شسته شوند و فیلتر شنی به خطر افتد.
این نوع فیلتر شن تحت فشار، با فشاری بین ۲ تا ۵ بار (a) (28 تا ۷۰ psi (a)) عمل می‌کند. به‌طور معمول در بستر شنی تمیز، افت فشار خیلی کم است. این نوع از فیلترهای شنی قادرند ذرات را با اندازه‌های کوچک به خود جذب کنند.
مزایای فیلتر شنی

 فیلتر شنی آهسته

سرعت تصفیه در این نوع فیلتر مانند اسم آن، آهسته است. بین فیلتر شن سریع و آهسته تفاوت بزرگی وجود دارد. این‌که لایه بالایی فیلتر شن، از نظر بیولوژیکی فعال است. زیرا تصفیه بیولوژیکی در این فیلتر توسط میکروارگانیسم‌ها به سیستم ضمیمه می‌شود.
عمق توصیه شده در فیلتر شنی آهسته، ۰.۹ تا ۱.۵ متر است. لایه میکروبی بین ۱۰ الی ۲۰ روز آغاز به عملیات می‌کند. در طول این فرایند تصفیه، آب هم از داخل محیط متخلخل نفوذ کرده و تمامی مواد آلی، ویروس‌ها، باکتری‌ها و کیست‌ها در حفره‌های فیلتر به دام می‌افتند.
روشی که برای احیای این فیلترهای شنی آهسته استفاده می‌شود، خراش نام دارد. خراش در اصل برای از بین بردن ذرات خشک شده بر روی فیلتر انجام می‌شود.
بسته به نوع سیستم، روند بازسازی می‌تواند در زیر آب نیز انجام شود. یکی دیگر از عواملی که باعث محدود کردن اب تصفیه شده می‌شود، میزان کدری آب است که در فیلتر شنی آهسته، NTU10 تعریف می‌شود. این میزان در اصل واحدهای کدورت نفلومتری است.
فیلتر شنی آهسته برای افرادی که محدودیت بودجه دارند مناسب است. زیرا این فیلتر از هیچ ماده شیمیایی استفاده نمی‌کند. با این وجود استفاده از فیلترهای شنی آهسته کاهش یافته و تمایل به سمت استفاده از فیلتر شنی سریع است. بیشترین دلیل این  امر را می‌توان طول دوره عملیات تصفیه دانست.

فیلترهای بستر مخلوط

نوع دیگری از فیلترها وجود دارند که از لایه‌های مختلفی ساخته می‌شوند. این فیلترها با نام فیلتر بستر مخلوط شناخته می‌شوند. در این فیلترها نیز از شن استفاده شده است. اما دانه‌های کربن فعال ( GAC)، آنتراسیت، ایلمنیت و گارنت از جمله مواد دیگری است که از آن‌ها استفاده می‌شود.
آنتراسیت یک ماده سخت است، که نسبت به شن‌های دیگر، کمتر از بین می‌رود. در حالی که گارنت و ایلمنیت سنگین‌تر از شن و ماسه هستند. گارنت در اصل شامل چندین ماده معدنی است که رنگ قرمز را تغییر می‌دهد.
ایلمنیت نیز نوعی تیتانیوم و اکسید آهن است. GAC را نیز می‌توان به‌طور همزمان در فرایند تصفیه و جذب استفاده کرد. این ماده قادر است، بدون این که با مواد دیگر ترکیب شود، مورد استفاده قرار گیرد.

فیلتر شنی در تصفیه آب

تمامی این روش‌ها، در صنعت تصفیه آب مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این میان تنها روش فیلتر شن آهسته است که بدون نیاز به مواد شیمیایی به تصفیه آب کمک شایانی می‌کند.
در هنگام تصفیه، عبور آب پس از لخته شدن از طریق فیلتر شنی سریع، منجر به جدا شدن ذرات موجود در آب و جدا شدن لکه‌ها می‌شود. بنابراین باکتری‌ها کاهش می‌یابد و مواد جامد به‌راحتی از بین می‌روند. استفاده از فیلتر شن به دلیل داشتن لایه‌ای از کربن فعال، می تواند طعم و بو را از بین ببرد.
از فیلتر شن می‌توان در مرحله تصفیه نهایی نیز در سیستم تصفیه فاضلاب استفاده کرد. در این فیلتر، باکتری‌ها و مواد معلق در تله‌های شن قرار می‌گیرد و یک ماتریس فیزیکی برای تجزیه باکتریایی مواد نیتروژن‌دار فراهم می‌کند. از جمله آن‌ها نیترات‌ها و آمونیاک‌ها هستند.
 می‌توان گفت این فیلتراسیونبه‌ویژه روش ماسه‌ای آهسته آن، یکی از مناسب‌ترین روش‌های تصفیه به‌شمار می‌رود.
چالش‌های مهم در روند تصفیه با فیلتر شن
 برای تصفیه آب، لازم است از آلاینده‌های خاص موجود در آب اطلاع داشت. فرایندهایی مانند شستشوی برگشتی و فیلتراسیون نه تنها کیفیت آب را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بلکه بر روی زمان لازم برای تصفیه کامل آب نیز اثر می‌گذارد. در صورتی که سرعت تصفیه آب، از سرعت مصرف آن کمتر باشد، باید این معضل را با انتخاب یک روش درست تصحیح کرد.

فیلتراسیون کربن فعال

کربن‌های فعال ظرفیت بالایی برای جذب مواد دارند. از این رو می‌توانند آب‌و‌هوا را از مواد بسیاری پاک‌سازی کنند. از جمله این مواد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
• رنگ‌ها و طعم‌دهنده‌ها
• آلاینده‌های میکروبی کلر و آلی
• فلزات سنگین و سیانید
• هیدروکربن‌ها، مواد شوینده و حلال‌ها
• مواد معطر آروماتیک
• سموم دفع آفات، روغن محلول 
 
در واقع کربن فعال به‌عنوان بستر مدیا در مخازن فیلتر تصفیه آب مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مخازن در زمان‌های مشخصی شسته و ذرات معلق از آن جدا می‌شود.
زمانی که کربن فعال به درجه اشباع می‌رسد و دیگر قادر به جذب مواد نیست، لازم است تعویض و جایگزین شود. تا دوباره بازیابی و تولید شود.
فیلترهای کربن شن و فعال، با مخازن فولادی تحت مدیریت خاص تولید می‌شوند. انواع این فیلترها از نظر قطر مواد فیلتر و ارتفاع بستر متفاوت است. فیلترها معمولاً از یک بدنه فولادی با دو طبقه کم فشار تهیه می‌شوند که یک صفحه روی پایین بدنه آن‌ها جوش داده شده است و در زمان شستشو سوار می‌شود.
مخازن فیلتر شنی فولادی در اصل دارای پوشش‌های استاندارد با قطر ۰.۶ تا ۳.۰ متر بوده و در پروژه‌های تولیدی خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند. علاوه بر آن بسیاری از فیلتر شنی و گرنی برای اهداف خاص تولید می‌شوند.
این فیلتر به‌صورت سفارشی و در ابعاد مشخص نیز تولید می‌شوند. مانند قطر مخزن و لوله‌های اتصال، زهکشی فاضلاب، گزینه‌های مختلف از نظر لوله‌های یکپارچه ورودی، سیستم هوادهی و توزیع، یک منهول دسترسی اضافی، نوع پوشش و … .
کاربرد فیلتر شنی
 

مزایای فیلتر شنی

• کوتاه بودن زمان تمیز کردن و بهره‌برداری برای استفاده‌ی دوباره
• مناسب برای از بین بردن کدورت( کمتر از ۱ و ۰.۱ NTU)
• بدون محدودیت در سطح کدورت اولیه
• میزان بالای فیلتر( ۱۲۰۰- ۴۰۰۰ لیتر در ساعت در هر متر مربع) و نیاز به مکان کوچک

معایب فیلتر شن

• آب و لجن شستشو نیاز به تصفیه دارد. استخر های تثبیت یا سیستم فاضلاب مورد نیاز است.
• برای از بین بردن نمک، ویروس‌ها، آرسنیک، باکتری‌ها و فلوراید مناسب نیست. زیرا نیاز به پیش‌تصفیه و تصفیه تکمیلی دارد.
• ورودی انرژی بالای مورد نیاز
• هزینه‌های عملیاتی و سرمایه‌گذاری بالا
• نظارت تخصصی ضروری
• تمیز کردن مکرر و مورد نیاز در هر ۲۴- ۷۲ ساعت

سیستم بک واش

پس از مدتی آلودگی‌هایی که در فیلتر شنی جذب شده‌اند باعث مسدود شدن حفره‌های شن می‌شوند.  در این حالت جریان آب به شدت کاهش می‌یابد و فشار سنج از ۸ تا ۱۰ psi بالاتر از حد مجاز را نشان می‌دهد. برای تمیز کردن آلودگی‌ها لازم است فیلتر  دوباره مورد شستشو قرار گیرد. شستشوی فیلتر شنی را در واقع سیستم بک واش می‌گویند.
• شیر خروجی آب و شیر ورودی فیلتر بسته شود.
• برای انجام این فرایند باید پمپ فیلتر خاموش شود.
• پمپ تصفیه‌ای که در این دستگاه‌های فیلتر شنی قرار دارد، روشن شود.
با این شرایط، فشار آب و هوا منجر می‌شود تا ذرات از فیلتر بیرون کشیده شوند.
در نهایت آب باید تخلیه شود و از ورود ذرات به فیلتر جلوگیری به عمل آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *